Begeleiding Kunstenaars

Zichtbaar met hun werk en onderdeel van de maatschappij

Huisstijl element

Bij ateliers maken mensen met vaak een grote afstand tot onze maatschappij mooie kunstwerken. Er is ruimte om jezelf te zijn en met je talenten bezig te zijn. De kunstwerken en de makers ervan zijn helaas nauwelijks zichtbaar voor degenen die het atelier niet kennen. Hierdoor zijn deze kunstenaars een kleiner onderdeel van de maatschappij dan nodig. Velen van hen willen best zichtbaar zijn met hun werk, maar wie kan ze zichtbaar maken? Wie wil ze zien? Welke stappen moeten ze hiervoor zetten? Hoe doe je dat?

Maatwerk

Stichting Bijzonder helpt hierbij. Door samen met de kunstenaar en het atelier een traject uit te stippelen. De kunstenaar heeft de regie. Het is maatwerk omdat de ontwikkeling voor iedere kunstenaar anders is. Toch zijn er ook overeenkomsten. We vinden dat ‘een podium’ voor de kunstenaar met zijn werk altijd een onderdeel is. Met ‘een podium’ bedoelen we een manier dat het werk zichtbaar(der) wordt. Het podium kan een winkeltje, een grote winkel, een galerie, een website, een evenement, een expositie, een fotoserie of iets anders zijn.

Einddoel is de kunstenaar meer onderdeel van de maatschappij te laten zijn, waarin hij gezien wordt, er mag zijn, en het werk zichtbaar is. En onze samenleving een stukje inclusiever wordt.

Bij deze instellingen begeleiden we kunstenaars

De Tussenvoorziening

  • Anton
  • Jan

Maken in jouw atelier mensen met een afstand tot onze maatschappij mooie kunstwerken? Willen zij meer zichtbaar zijn? Neem contact op met Charlotte van Haselen via charlotte@bijzondereproducten.nl.