Eerdere projecten

Wat hebben we al gedaan?

Huisstijl element

In september 2020 presenteerden meer dan 10 kunstenaars van Atelier Spat hun werk aan ons. Alle kunstenaars vertelden hun verhaal en het verhaal van hun kunstwerken. Wat zitten er mooie werken bij! Wij selecteerden er vier om via Bijzonder in de schijnwerpers te plaatsen en te verkopen. De eerste is een pentekening van Pieter.

Bijzonder met de HKU 

Vanaf september 2017 tot februari 2018 had Bijzonder een samenwerking met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. De HKU had diverse opdrachtgevers uitgenodigd om te pitchen voor een opdracht van drie maanden. Bijzonder deed mee. We vroegen studenten om bij een instelling naar keuze een product te ontwikkelen waarbij de kwaliteiten van de maker zo veel mogelijk worden benut.

Elf studenten kozen voor Bijzonder. Dat waren: Dasha Gallant, Erik Bijzet, Janique Hamers, Lisa Sprangers, Marloes van Rooijen, Mirte Veenstra, Monica Nijssen, Remy Mellink, Stephanie Vlijter, Suzanne van Capelle, Will Neeteson.

Wij leidden de studenten rond bij het Leger des Heils, Reinaerde en Bartimeus. Er zaten prachtige ontwerpen bij. Eén van de ontwerpen hebben we nu verder ontwikkeld tot ons eerste product: het krukje met de vilten bollen.

Bijzonder bij de Bijenkorf

Van 22 mei 2017 tot 14 augustus 2017 had Bijzonder een shop in shop bij de Bijenkorf Utrecht. Hierin presenteerden we producten van Reinaerde, de Tussenvoorziening, Bartimeus, het Leger des Heils, Rebottled en Plankstaal. Er waren veel bezoekers. De Bijenkorf legde 30.000 informatiebladen van de producten neer. In het gastenboek stonden leuke reacties. De Bijenkorf merkte op dat veel bezoekers specifiek voor Bijzonder kwamen en positief verbaasd waren.

De instellingen en makers voelden zich gezien en verkochten diverse producten! Zij vertelden allemaal dat ze graag nog een keer willen meedoen aan een dergelijk podium. En met Bijzonder willen ze ook nog een keer samenwerken. Sterker; we worden uitgedaagd om dit concept op de markt te brengen, het groter te maken, een website toe te voegen etc. En dat doen we nu.