Bakkie Trots

Huisstijl element

Met plezier en trots werken aan een ambachtelijk product dat een verhaal vertelt.

Bakkie Trots is een keramieklijn gemaakt van lokale klei. De grond waarop we staan zit vol verhalen. Oude en nog te maken herinneringen. Soms persoonlijk, soms collectief. De bakkies van Bakkie Trots zijn gemaakt van lokale klei, waardoor elk bakkie uniek is en een eigen verhaal vertelt. Het patroon op het kopje laat de grondlagen van de betreffende locatie zien. Samen vertellen deze kopjes een trots verhaal over verbinding.

Wie bakt deze bakkies? Oprichtster Iris Veentjer doet dit samen met verschillende maatschappelijke werkplaatsen. Op deze manier wil Bakkie Trots mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid bieden om met plezier en trots te kunnen werken aan een ambachtelijk product.

Met Bakkie Trots maken we van lokale klei koffiekopjes. Zo is een tastbaar, design product ontstaan dat écht een verhaal vertelt over het ontstaan van grondlagen, land- en klimaatbeheersing en duurzaamheid.  En een product waar de gebruiker verbinding mee voelt.

Met Bakkie Trots hopen we niet alleen een mooi product te kunnen bieden maar vooral ook een bijdrage te leveren aan de maatschappelijke discussie over duurzaamheid, klimaatverandering, sociaal bewustzijn en regeneratief werken.
Heel fijn om dit samen met Bijzonder zo op te pakken.