Ido

Huisstijl element

Uit experimenteren haal ik veel bevrediging. Ik ben nieuwsgierig, het brengt me verder.

Ido is ook afgestudeerd neerlandicus. Zijn interesse voor computers bracht hem van tekst naar vormgeving. Een gesprek met hem gaat over transitie van woorden naar beelden, van analoog naar digitaal en weer terug, het combineren van verschillende technieken en genieten van het leven ‘zoals het nu is’.

Voor dit werk nam hij vanaf de Moreelsebrug in Utrecht een foto van het Stationsgebied, als een eigentijdse schets. Het was een bijzonder gezicht met die dreigende wolken in het noorden. Daar heeft hij een tekening mee gemaakt. De gebouwen werden een pentekening, de wolken deed hij in Contékrijt, elk op een eigen vel om het krijtstof uit de pentekening te houden. Beide tekeningen heeft hij gefotografeerd, bewerkt en samengevoegd tot één afbeelding. Aangezien het nu een bestand op een harde schijf was geworden, heeft hij het beeld vervolgens laten afdrukken als een mat gecoate foto en laten opplakken op dibond. Zo zijn de tekeningen terug als tastbaar voorwerp.

Het werk lijkt realistisch, maar dat is schijn. Er is veel verwijderd, aangepast en abstracter gemaakt. Hierdoor heeft het een spanning. Kijk maar.

Ido is blij met de aandacht van Bijzonder. Het voelt als waardering voor zijn werk en zelf is hij nog niet zo ver met aandacht krijgen voor zijn werk. Hij hoopt dat iemand het koopt die het werk mooi vindt! Via deze site kun je bij ‘contacten’ een afspraak maken om het werk te bekijken, of te kopen.