De makers van het Leger des Heils

Huisstijl element

Mijn privé is zo’n zooitje. Daar werk ik aan, maar hier kom ik tot rust.

Bij 50|50 Workcenter in Amersfoort heeft het Leger des Heils een dagbesteding. Deze bestaat uit een houtwerkplaats, een fietsenwerkplaats en een inpak/packaging afdeling.
Mensen die bij het Leger des Heils wonen, kunnen hier arbeidsmatig werkervaring op doen. “Ze komen positiever terug op de woonlocatie”. Ook andere mensen zijn welkom. De teamleider werkt graag mee aan de erkenning dat dit soort werkplekken nodig zijn. “Het helpt bij het herstel van mensen”. Het doet wat met eigenwaardes van mensen.

Op de houtafdeling werken maximaal zeven deelnemers tegelijkertijd. Anders is het te gevaarlijk. Deze lamp is ontworpen door een kunstenaar en verder uitontwikkeld. Eerst was de lamp van steigerhout, maar dat gaf niet de chique uitstraling. Met tulpenhout – ook wel magnoliahout genoemd- ziet deze er stoer, groot en chique uit. Voor de deelnemers was het een hele grote uitdaging; eigenlijk iets te groot. Daarom worden ze niet meer gemaakt, wat ze voor de koper weer extra bijzonder maakt!

De sfeer op de locatie is gemoedelijk, gezellig. Het is lastig te benoemen waarin het zit. Dat benoemt ook de teamleider. Misschien merk je wel de rust doordat deze mensen weer een toegevoegde waarde kunnen leveren, niet aan hun sores denken en het fijn vinden om onder de mensen te zijn…