Monica

Huisstijl element

Ik vind de schoonheid in imperfectie.

Monica is altijd al enthousiast geweest over beeld en heeft er mee gewerkt in het ruimtelijke en platte vlak. Maar fotografie is echt een passie; ze fotografeert vooral op gevoel. Het is voor haar ontspanning en een uitlaatklep, even alles vergeten. En, ze kan zich er op een positieve manier in verliezen. Het helpt haar anders te kijken en te genieten van al het moois om haar heen.

Monica laat zich graag inspireren door haar stadsie Utrecht. Ze fiets en wandelt veel en heeft de camera altijd bij zich. Ze maakt graag foto’s van dingen op straat waar anderen aan voorbijgaan of die ze achterlaten. Ze ziet schoonheid in alledaagsheid en in de kleine dingen, in verval en imperfectie.
De rauwe (rafel) randjes boeien haar omdat die zowel mensen als dingen een verhaal geeft.

Onderwerpen en inspiratie zijn verder; stad en straat, natuur, vergankelijkheid, nostalgie, mensen, muziek/songteksten. Eigenlijk alles wat haar raakt of opvalt.

Ze maakt vooral foto’s omdat ze er zelf van geniet. Ze werkt graag bij Atelier Spat. Leuk dat Bijzonder het werk ook mooi blijkt te vinden. Toch fijn die waardering.