Social Return

Wil je iets terugdoen voor de samenleving? Of heeft jouw bedrijf een SROI-verplichting? Stichting Bijzonder kan daarbij helpen.

Huisstijl element

De gemeente Utrecht wil zoveel mogelijk mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk helpen. Daarom heeft de gemeente in haar aanbestedingsbeleid sociale voorwaarden opgenomen. Eén van de manieren om invulling te geven aan social return is sociaal inkopen of diensten afnemen van sociale werkvoorzieningen.

Ben je bezig met een aanbestedingsproject voor of leverancier van de gemeente Utrecht, dan kan je via Stichting Bijzonder ook invulling geven aan het social return van je bedrijf. Op deze manier kun je onderscheidend zijn met je bedrijf leveren jullie een bijdrage aan de werkgelegenheid in de Utrechtse regio.

Voordelen van Social Return

De voordelen van social return voor u zijn onder andere:

  • werving van nieuw en uniek talent
  • ontwikkeling en scholing van nieuwe medewerkers
  • een bijdrage leveren aan de werkgelegenheid in de regio Utrecht
  • vergroten van je netwerk en kennis
  • nieuwe zakelijke kansen en onderscheidende profilering bij aanbestedingen

Social Return invullen via Stichting Bijzonder

Via Stichting Bijzonder kan je jouw sociale bijdrage op verschillende manieren invullen. Bepaal het zelf:

  1. Koop een bestaand product of kunstwerk kijk hier voor ons aanbod.
  2. Zoek je iets, maar weet je nog niet helemaal wat? Benader ons gerust voor een gesprek. Beschouw ons als een soort van warenhuis voor maatschappelijke producten en kunst in de breedste zin van het woord. Dus zoek je 100 zeepjes, een bijzonder relatiegeschenk, of liever dat ene prachtige kunstwerk voor op die speciale plek op kantoor? We kunnen je meenemen op een excursie langs enkele ateliers en sociale werkplaatsen. Wie weet kom je iets moois tegen? 
  • Beschikt jouw organisatie over een ruimte om te exposeren? Dan willen we die graag gebruiken om een tentoonstelling te organiseren.
  • Heb je geen interesse in een product, maar wil je vooral financieel bijdragen. Heel graag. Of anders, je kan exposities / podia mogelijk maken, zelf actief hieraan meewerken, of ons uitnodigingen voor een presentatie, of….  

Raak geïnspireerd en stuur een mail naar Charlotte@bijzondereproducten.nl